Kryddig torsk med tabbouleh

Ett fräscht och snabblagat recept som bjuder på en kulinarisk smakupplevelse! Smaksätt den saftiga torskfilén med paprikapulver, spiskummin, kanel och chili och servera tillsammans med mättande tabbouleh – libanesisk persiljesallad med bulgur, lök, tomat och gurka, samt svalkande limeyoghurt.

Ingredienser

Portioner: 4
600 g torskfilé

Tabbouleh

  • 4 port bulgur eller annat gryn
  • 1 tärning grönsaksbuljong eller motsvarande mängd fond
  • 1 rödlök
  • 2 tomater
  • 1 gurka
  • 1 kruka persilja
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • Torsk
  • 2 krm paprikapulver
  • 2 krm spiskummin
  • 1 krm kanel
  • 1 krm chilipulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl ströbröd
  • 3 msk olja
  • Limeyoghurt
  • 1 lime
  • 1 msk honung
  • 2 dl matyoghurt

Så här gör du
1.Tina torsken.
2.Tabbouleh: Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen men med buljongtärning.
3.Skala och hacka löken. Skär tomaterna och gurkan i tärningar.
4.Hacka persiljan och blanda med lök, tomat, gurka, salt och peppar.
5.Torsk: Blanda de torra kryddorna med ströbrödet. Vänd fisken i blandningen och stek den i oljan i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida.
6.Yoghurt: Skölj limen, riv skalet och pressa ur saften. Rör ihop limeskal och limesaft med honung och yoghurt. Smaka av med salt och peppar.
7.Tabbouleh: Blanda grönsakerna med bulgurn.
8.Servera tabboulehn till fisken och limeyoghurten och gärna ett gott bröd.

 

Etiketter: